Multiple sclerose (MS)

Multiple sclerose is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel.

Fysiotherapie voor mensen met MS
Multiple sclerose (afgekort MS) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Hieronder wordt verstaan: de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. 

Regelmatig bewegen kan het verloop van MS niet tegenhouden, maar soms wel de functionele gevolgen van de ziekte beperken. Met fysiotherapie streven we naar het optimaliseren van de functies van het houdings- en bewegingsapparaat, zodat de cliënt zolang mogelijk zelfstandig kan functioneren. De fysiotherapeut kan helpen als bewegen lastig wordt, maar heeft ook een rol bij het optimaliseren van het dagelijks bewegen.

Onze fysiotherapeuten Vivian Vink en Carmen de Heer zijn aangesloten bij MS Zorg Nederland en zijn geschoold in de behandeling en begeleiding van mensen met MS. MS Zorg Nederland streeft ernaar om de zorg voor mensen met MS en hun naasten zo optimaal mogelijk vorm te geven. Daarnaast werken de zorgverleners nauw samen.

Voor meer informatie over de ziekte MS en mogelijke behandelingen verwijzen wij u naar de website https://www.mszorgnederland.nl/.

Afspraak maken

Contact

Afspraak maken? Bel 078 - 641 14 57

Of vul dit formulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Afspraak maken