Groepstherapie

Behandelingen en bewegen in groepsverband (max. 16 personen)

Voor wie
Vind je het fijn om in groepsverband te werken aan je herstel? Bij bepaalde klachten kan dat. Groepstherapie en fysiotraining zijn behandelingen in een oefenzaal, onder begeleiding van een fysiotherapeut. De grote spiergroepen worden getraind op kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Hierbij gebruiken we cardio- en krachtapparatuur en oefenmateriaal.

In de meeste van onze trainingsuren voor groepen kun je terecht met:

  • klachten aan de nek, schouder, arm (onder andere whiplash, RSI, tenniselleboog)
  • klachten aan bekken en heup (onder andere artrose, SI problemen)
  • klachten aan knie, enkel, voet (onder andere artrose, meniscusproblemen)
  • specifieke groepstrainingen voor klachten bij senioren
  • specifieke training vóór en na een operatie (onder andere totale heup, totale knie, herniaoperatie)

De therapie
Deze training bevat individuele en groepsgewijze onderdelen. Bij groepstherapie ligt het accent op de gezamenlijke oefenstof. Bij fysiotraining gaat het om persoonlijke, en dus individuele, oefeningen.  
Tijdens aparte uren geven onze fysiotherapeuten rugscholing. Deze oefeningen zijn speciaal voor het verbeteren van de spierkracht, de beweeglijkheid en de belastbaarheid van de rug. Met de rug bedoelen wij de gehele borst- en lendenwervelkolom, inclusief de borstkas.

Groepstherapie en fysiotraining kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden door de verzekering. Dat hangt af van hoe je verzekerd bent en bij welke verzekeraar. Je kunt dit opzoeken in de voorwaarden van de zorgpolis.

Afspraak maken

Doel van onze groepstraining voor mensen met diabetes melites (suikerziekte)

Veel mensen met diabetes hebben last van overgewicht en/of bewegen te weinig. Vaak is de stap naar de sportschool of sportvereniging voor hen te groot. Wij vinden het belangrijk dat zij weer plezier krijgen in bewegen en het vertrouwen in de kracht van hun eigen lichaam terugvinden.

Beweegadvies
Ons beweegprogramma is vooral gericht op het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Het doel is om mensen een tussenstap aan te bieden, zodat zij daarna door kunnen stromen naar het reguliere sportaanbod.
Aan het eind van ons programma bespreken wij samen met de patiënt de behaalde resultaten. Op basis hiervan geven wij een beweegadvies, afgestemd op de capaciteiten en het doel van de patiënt.

Dit doel kan zijn:

  • zelfstandig sporten of bewegen
  • sporten in aangepaste vorm
  • vervolgtraject bij de fysiotherapeut/ fysiofitness

Aanpak
Wil je ook actief bewegen en meer leren over een gezonde leefstijl? In ons programma kiezen we voor een intake, een trainingsduur van 3 maanden met een frequentie van 2 x 1 uur per week en een eindevaluatie met leefstijl- en beweegadvies. De groepen bestaan uit 5 tot 10 personen. 

Afspraak maken

Contact

Afspraak maken? Bel 078 - 641 14 57

Of vul dit formulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Afspraak maken

Versturen