Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut helpt bij herstel of opbouw van sportprestaties

Voor wie
Heb je een blessure opgelopen of ben je overtraind? Heb je het gevoel dat je prestaties verslechteren en je lichaam overbelast raakt? Kun je dit niet meer oplossen door minder te trainen of met wat extra rust?
Dit komt niet alleen voor bij professionele sporters, maar ook op amateurniveau. De sportfysiotherapeut kan je helpen bij het herstel zodat je kunt blijven sporten, eventueel met een aangepast trainingsschema.  

De behandeling
Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe je geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor jou en de  vereniging is.
Hij kijkt naar de motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aan de hand van dat onderzoek kan de sportfysiotherapeut kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden, zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van apparatuur. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van braces, taping, mobiliserende technieken en ondersteunende behandelapparatuur.

Het doel
Door sportspecifiek en functioneel te trainen, gaat het herstellen beter. Je behoudt je conditie en bent sneller op je oorspronkelijke sportniveau. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut voorlichting en advies geven om blessures en overbelasting in de toekomst te voorkomen.

Afspraak maken

Contact

Afspraak maken? Bel 078 - 641 14 57

Of vul dit formulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Afspraak maken

Versturen