Manuele therapie

Manuele therapie verbetert de functies van het gewricht

Voor wie
Heb je last van klachten die pijn veroorzaken en gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van één of meer gewrichten? Manuele therapie is vooral geschikt als je te maken hebt met chronische klachten. Pijn in de rug of nek en chronische pijn in heup, been, schouder, arm of hoofd.

De behandeling
De manueeltherapeut maakt tijdens de behandeling gebruik van verschillende behandeltechnieken, waarbij het gewricht direct of indirect beïnvloed wordt. Hij probeert de beweeglijkheid te herstellen of juist een teveel aan beweging te stabiliseren. Bijvoorbeeld door training en stretchtechnieken.
Soms voert de therapeut een manipulatie uit, dit wordt ook wel ‘kraken’ genoemd. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen, waarbij een knappend geluid kan voorkomen.

Het doel
Door gewrichten beter te laten bewegen, wordt de oorzaak van pijnklachten weggenomen. Manuele therapie bestrijdt dus geen symptomen, maar pakt een probleem bij de oorzaak aan. Het effect van de behandeling is vaak direct merkbaar. De functie van de gewrichten en  de houding verbetert, het bewegen verloopt gemakkelijker.
Overleg met je huisarts of specialist of manuele therapie geschikt is voor jouw klachten.  

De therapeut
Elke erkende manueeltherapeut staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). In het register staan ongeveer 2300 manueeltherapeuten.
Eén van de onderdelen van de registratie- en herregistratievoorwaarden is het verplicht volgen van bij- en nascholing. Alleen als aan alle voorwaarden is voldaan, kan men in het register opgenomen worden of blijven. Het register wordt jaarlijks geactualiseerd en is te vinden op internet (www.fysionet.nl of www.nvmt.nl).

Afspraak maken

Contact

Afspraak maken? Bel 078 - 641 14 57

Of vul dit formulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Afspraak maken

Versturen