Rugstabiliteit

Rug stabiliteits test met de FlexChair®

Voor wie
Ongeveer 80% van alle mensen krijgt ooit last van lage rugpijn. Lichamelijke overbelasting, irritatie en/of ontstekingsreacties in de banden en gewrichten in de rug zijn vaak de oorzaak. Dit komt bijvoorbeeld door te zwaar tillen met een verkeerde lichaamshouding of door een
constante, verkeerde zithouding achter het beeldscherm.

Oorzaak
Gelukkig gaan deze klachten meestal na een dag of 10 vanzelf over, maar vaak komen ze in de loop van de jaren steeds vaker terug en houden ze steeds langer aan. Onze leefstijl is hier een oorzaak van. We stappen vanuit bed in de auto, gaan met de lift naar de werkplek, zitten achter de computer en ‘s avonds thuis op de bank. Eigenlijk zitten we de hele dag. Mogelijk sport jij nog een uur of twee per week?

De behandeling
Training van de korte rugspieren is de oplossing voor veel lage rugklachten, hiervoor kan je bij Fysio Papendrecht terecht. We starten met het afnemen van een PAR-test (Persoonlijke Actieve Rug-test). Dit doen we met behulp van de FlexChair RBT, een geijkt meetinstrument waarmee we jouw rugstabiliteit kunnen testen.
Op basis van de resultaten stelt de fysiotherapeut een trainingsschema op om de spieren van de rug zo optimaal mogelijk te trainen. Via training op de FlexChair RBT zijn wij in staat de rugstabiliteit weer te optimaliseren. Door de specifieke vorm van training en het bewezen effect van deze training op langdurig bestaande klachten, is de FlexChair bij ons een standaard onderdeel van de rugtraining geworden.

Afspraak maken

Contact

Afspraak maken? Bel 078 - 641 14 57

Of vul dit formulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Afspraak maken

Versturen