Mindfulness

Meer concentratie - minder stress - meer rust in je hoofd

Voor wie
Herken je jezelf in onderstaande klachten?

  • je ligt in bed en het lukt je niet om in slaap te vallen
  • ’s morgens gaat het opstaan moeizaam, je voelt je niet fit
  • je hebt regelmatig last van een stijve nek of pijn in je onderrug
  • je vindt het moeilijk om te ontspannen

Oorzaak
Spanning is nodig om te kunnen functioneren. Maar te veel spanning belemmert je prestaties. Je hartslag gaat omhoog, je ademhaling wordt sneller, je spieren spannen zich, je bloeddruk gaat omhoog, de spijsvertering wordt op een laag pitje gezet en de bloedtoevoer naar je handen en voeten neemt af. Als die toestand langer duurt, en je niet op tijd kunt herstellen, kan er overbelasting optreden. 

Mindfulness
Overbelasting kan leiden tot lichamelijke klachten zoals spierpijn en vermoeidheid, maar kan ook gevolgen hebben voor de concentratie, gevoeligheid (emoties) en het gedrag.
Bewust ontspannen zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. De laatste jaren is er nogal wat wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness gedaan. Hieruit blijkt dat het veel mensen helpt bij lichamelijke en mentale gezondheidsproblemen.

Aanpak
Je kunt heel veel lezen over mindfulness, maar uiteindelijk gaat het erom dat je het doet!
Daarom biedt Fysio Papendrecht een lekker praktisch Mindfulness-programma aan, voor mensen die niet alle tijd van de wereld hebben.
Je leert hoe je mindfulness kunt toepassen in je dagelijks leven. Dus ook als je denkt: waar moet ik de tijd vandaan halen? Het kan in de trein, op de fiets, tijdens het koken. En het kost je maar 10 minuten per dag.
Wat het je oplevert? Betere concentratie - minder stress - meer rust in je hoofd - juiste prioriteiten stellen - beter slapen - gelukkiger en intenser leven!

Afspraak maken

Contact

Afspraak maken? Bel 078 - 641 14 57

Of vul dit formulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Afspraak maken

Versturen