Bekkenfysiotherapie

Speciaal voor klachten van het bekken en/of de bekkenbodemspieren

Voor wie
Voor vrouwen die last hebben van incontinentie, darmklachten, verzakkingen van de blaas of baarmoederklachten kan bekkenfysiotherapie een oplossing bieden.

De klachten zijn heel divers, denk aan:

  • incontinentie voor urine en/of ontlasting
  • verzakkingen van de blaas, baarmoeder en rectum
  • darmproblemen
  • seksuele problemen
  • zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn

Patiënten kunnen verwezen worden door de huisarts, uroloog, gynaecoloog, proctoloog, chirurg, seksuoloog, internist, verloskundige en collega-fysiotherapeuten.

De behandeling
Voordat de behandeling van start gaat, wordt tijdens een intakegesprek beoordeeld of bekkenfysiotherapie geschikt is voor jouw klachten. Daarna wordt tijdens een uitgebreid vraaggesprek en fysiotherapeutisch onderzoek gezocht naar de oorzaak van het probleem. De bekkenfysiotherapeut leert je de spieren rond het bekken te herkennen en te gebruiken. Het doel is om de bekkenbodem en de omliggende spieren (weer) een samenwerkend geheel te laten vormen.

De therapeut
De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten van het bekken en/of de bekkenbodemspieren. Liesbeth de Nekker is een ervaren bekkenfysiotherapeute. Zij werkt al jaren in het Regionaal Bekkenbodemcentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Op woensdag werkt Liesbeth bij Fysio Papendrecht (ook voor kinderen met plas- en poepproblemen), daarnaast blijft zij verbonden aan het bekkenbodemcentrum.

Afspraak maken

Contact

Afspraak maken? Bel 078 - 641 14 57

Of vul dit formulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Afspraak maken

Versturen