Corona
revalidatie

Herstelzorg voor coronapatiënten met ernstige klachten in basispakket

Wij bieden 50 behandelingen vanuit uw basisverzekering

Nieuwsbericht: Minister Tamara van Ark heeft paramedische herstelzorg voor Corona patiënten die ernstige klachten hebben opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Gedurende de tijdelijke toelating tot het pakket vindt onderzoek naar de effectiviteit van deze zorg plaats. Van Ark neemt het advies van het Zorginstituut over, zo meldt zij in een brief aan de Tweede Kamer.
Minister Tamara van Ark: “De gevolgen voor patiënten die ernstige klachten hebben door corona zijn enorm. Het is daarom ook goed nieuws dat er nu duidelijkheid is voor de tijdelijke vergoeding van paramedische herstelzorg vanuit het basispakket. Patiënten die veel verschillende vormen van zorg nodig hebben hoeven zich om de vergoeding nu geen zorgen meer te maken, waarbij het belangrijk is dat onderzoek naar de effectiviteit van deze zorg plaatsvindt."

De voorwaardelijke en tijdelijke vergoeding vanuit het basispakket is voor maximaal 50 fysio- of oefentherapeutische sessies, 8 uren ergotherapie en 7 uren diëtetiek binnen maximaal zes maanden.

FysioPapendrecht biedt herstelzorg

FysioPapendrecht biedt herstelzorg aan bij Corona [Corona revalidatie] en heeft een speciaal behandelprogramma opgesteld voor patiënten die moeten herstellen na een periode van COVID-19. Of u nu in het ziekenhuis hebt gelegen of thuis ziek bent geweest: Corona kan een grote impact hebben op je gesteldheid. 

Fysiotherapie in de herstelfase
Patiënten met (ernstige) klachten na het coronavirus ondervinden met name ademhalingsproblemen, verminderd fysiek functioneren en cognitieve stoornissen, zowel in de acute fase als in de herstelfase. Daarom is het belangrijk om conditie en kracht weer op te bouwen. Fysiotherapie in de herstelfase is gericht op het verbeteren van het fysiek functioneren en het begeleiden van patiënten op het gebied van dagelijks functioneren en de terugkeer naar werk.

Intake en onderzoek
Bij FysioPapendrecht beginnen we met een intakegesprek uitgevoerd door een van onze 4 speciaal voor Corona herstelzorg opgeleide fysiotherapeuten.  We brengen door middel van een aantal testen je conditie in beeld. Op grond van alle bevindingen en uitkomsten, wordt er een trainingsprogramma opgesteld. Indien noodzakelijk kunnen we patiënten in eerste instantie aan huis bezoeken. Zodra de situatie het toelaat, zal in overleg met de patiënt de revalidatie in de praktijk worden voortgezet.

Behandeling
Het accent van de revalidatie ligt op algehele conditietraining en lokale spierkrachttraining en waar nodig op training van de ademspieren. Onder begeleiding van je vaste fysiotherapeut train je twee tot drie keer per week. Het is per patiënt verschillend hoeveel zorg er nodig is. Sommige patiënten hebben aan enkele ondersteunende behandelsessies voldoende. Andere patiënten hebben een behandelprogramma van enkele maanden nodig.

Gelukkig vergoed de overheid tot 50 behandelingen fysiotherapie uit de BASIS verzekering. Een verwijzing van huisarts of specialist is wel nodig.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak bel naar 078-6411457, onze assistentes staan u graag te woord.

Contact

Vragen en/of informatie?

Versturen

Via A15 vanuit Rotterdam of Gorinchem

Afslag Papendrecht-West, Papendrecht volgen, bij 2e stoplichten rechtsaf (Jan Steenlaan), bij Opelcentrale rechtsaf, 1e afslag links de oprit op om te parkeren. U loopt rechts langs de Sauna en treft aan uw linkerhand FitVision.

Via A16 vanuit Breda

Afslag Dordrecht, Papendrecht volgen, over brug Merwede afslag Papendrecht nemen, bij rotonde linksaf, rechtdoor tot volgende rotonde en weer linksaf, bij de volgende rotonde rechtsaf (Rembrandtlaan), bij de volgende rotonde rechtdoor (langs Opelcentrale) en vervolgens eerste afslag links, daarna weer links de oprit op om te parkeren. U loopt rechts langs de Sauna en treft aan uw linkerhand FitVision.

Volg ons ook op Social Media!

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen.

Facebook Fysio Papendrecht

GA NAAR FACEBOOK

Facebook Fit Vision

GA NAAR FACEBOOK

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden